Logg inn  |  Registrer
Handlekurven er tom!

Ekte meksikansk mais tortilla.

Steg 1

Bland Maseca i en bolle. Tilsett vann og salt. Elt deigen til det danner seg en jevn, homogen deig. Den skal ikke klistre seg til hendene, men hvis den blir for tør tilsett et par teskjeer med vann. Når deigen er klar, dekk med et håndklede inntil du er klar til  å steke.


Steg 2

Del deigen i 16 like store deler og form små baller. Legg hver ball mellom tortillapressen, husk plast over og under så unngår at det kleber. Har du ikke tortillapresse kan du bruke en kjevle.


Steg 3

Når tortillaen er klar, legg den på en varm stekepanne (eller takke) i 1 minutt på hver side, eller til tortilla fylles med luft.


Servering

Se våre oppskrifter for dine muligheter med fersk tortilla. PS! Du kan selvsagt også bruke blå Maseca

Tags:  tortilla

Kommenter oppskrift (2)

av Adriana , den onsdag 29. januar 2014
Hei JonasG, Takk for dine kommentarer. Du har helt rett! Vi oppdaget at vi hadde en feil i oppskriften, men den er oppdater nå. Vi hadde ved en feil skrevet at det skulle benyttes 5,5 dl vann, men det er selvsagt for mye. Det rette er 3,5 dl vann. Da blir deigen som den skal være og du vil lage perfekte tortilla. Tortilla er ferskvare og bør stekes når du lager deigen. Gi oss beskjed hvis du har flere spørsmål :)
av JonasG , den tirsdag 21. januar 2014
Selv om jeg lar det svelle litt, så blir det bare grøt med disse forholdene her. Må ha i rundt 15-20% mer mel for at det skal bli til en deig. Og når jeg steker dem er jeg usikker på når de egentlig er ferdig. Skal jeg ha veldig høy varme eller middels høy varme? Om de ikke blåser seg opp - er det da nødvendigvis tegn på at det er noe galt med blandingsforhold og/eller temperatur? Hvordan holdes de best lune? Synes ikke de er så gode når de damper mot hverandre og blir myke... De fryser kanskje bra - eller? Når alt det er sagt, så takk for at du importerer dette. Har kjøpt fra England et par ganger, men dette er både enklere og billigere. Topp leveringstid også. Spent på litt mer detaljert info om hvordan tortillas egentlig skal være, hvordan de lages til perfeksjon og hvordan de oppbevares ;-)

Tortillas

Ingredienser

Dette trenger du
  • 240gram Maseca
  • 3 1/2dl vann
  • 1/4teskje(er) salt